top of page
technika10 meisje tekening_bewerkt_bewer

Technika10 Leiden bestaat al meer dan 25 jaar. Sinds mei 2010 zijn we een zelfstandige stichting. 

 

Ons doel is: het bevorderen van technische vaardigheden en kennis van techniek bij kinderen.

 

De activiteiten van Technika 10 passen binnen het maakonderwijs. Maakonderwijs is leren (door te) maken. Maakonderwijs is een creatieve manier om van kinderen uitvinders te maken en stimuleert hoofd, handen en hart .

 

Vroeger was Technika10 gericht op meiden en werd bij al het lesmateriaal gekozen voor context die meisjes en meiden aansprak, maar tegenwoordig zijn jongens bij vrijwel alles wat we bieden van harte welkom!

 

De oorspronkelijke landelijke Stichting Technika 10 was een verzameling van grotere en kleinere initiatieven, die verspreid over heel Nederland zelfstandig opereerden, met als doel om meisjes in contact te brengen met en te enthousiasmeren voor techniek. De landelijke organisatie is opgeheven, maar Technika 10 leeft voort in: 

Gedragscode van stichting Technika 10 Leiden

klik hier

Beleid vrijwilligers en sociale veiligheid

klik hier

FONDS 1818 trakteerde in 2018 met 'Verrijk je eigen buurt'


In het kader van dit project gaven wij 25 techniekworkshops in Leiden op diverse locaties zoals: vakantiekampen, winkelcentra, speeltuinen, buurtfeesten, schoolfeesten en scouting. Meer hierover is te vinden op facebookpagina: https://www.facebook.com/technika10/

FB_IMG_1531241556368.jpg

Wie zijn de technika's?


Pety Ory

Pety zit al bijna 30 jaar bij Technika10, maar voelt zich nog steeds een ontdekkingsreiziger in de wereld van techniek. Zij houdt ervan om nieuwe werkstukjes en concepten voor feestjes en evenementen te ontwikkelen. Daarnaast was zij tot voorkort werkzaam als borduurster voor een bedrijfskleding bedrijf en moeder van twee volwassen dochters. inmiddels ZZPer werkzaam bij het bouwgilde en geeft met plezier atelier lessen op scholen en bso's.

Barbara de Ligt

Geeft sinds 2014 met veel passie techniek- en tekenlessen op basisscholen. Zij is bezig met de laatste loodjes van de pabo en woont met haar man en dochter (5) in Leiden. Haar verdere werkzaamheden en hobby's zijn: het maken van tafellampen (www.lichtbronnenvanrust.nl), olieverfschilderijen, tekeningen en poppenhuizen.

 

Anja, onze gastdocent uit Den Haag

Anja gaf al gastlessen toen Technika 10 Leiden nog maar net opgericht werd. Zij geeft al decennia lang technieklessen in het basisonderwijs. 

 

Helma van der Steen

Helma is al 25 jaar bij Technika10 betrokken. Jarenlang heeft zij gewerkt als techniekdocent op middelbare scholen. Zij vindt het ook leuk om kinderen de basis van programmeren bij te brengen. Met een Micro:bit zijn zoveel leuke projecten te bedenken.

Annemieke Steenbergen

Misschien ken je haar van Pernix, Jeugddorp en nu ook bij Technika10 leiden waar ze ook al jaren actief is.

Mariska Hoppenbrouwer

is al een aantal jaren betrokken bij technika10 leiden. Met veel plezier assisteert ze Pety bij o.a. de club in de Merenwijk en op scholen. Verder is zij woonachtig  in Leiden met haar gezin en is tuinieren ook een hobby van haar.

Pety.jpg
Nemo Pety en Barbara.jpg
IMG-20200118-WA0003_edited.jpg
helma_edited.jpg
henk annemiek met bord.jpg
2.5_edited.png
bottom of page