About

Verjaardagfeestjes

 

Tijdens een kinderfeest met Technika 10 wordt jij een uitvinder en mag je meteen aan de slag met echt gereedschap! 

Je gaat boren, timmeren, zagen, figuurzagen, passen en meten, en aan de slag met veel verschillende materialen. In elk werkstuk maak je kennis met een speciale techniek waarmee je je werkstuk kunt laten bewegen, vliegen of varen. Knutselen wordt nog veel leuker met echte techniek!

 

Een workshop duurt ruim 1,5 uur. Na afloop neem jij jouw eigen werkstuk mee naar huis, waar je nog lang plezier van zult hebben!

Kosten 

 

De kosten: vanaf € 10,- per persoon.

Workshops met stroom en spaarpot: € 12.- per persoon. 

 

De feestjes kunnen bij u thuis of op externe locatie gegeven worden, bijvoorbeeld in Kinderboerderij de Merenwijk Leiden (hiervoor wordt wel € 35,- huur apart gevraagd; te betalen bij de kinderboerderij).

 

Voor meer informatie, data en tijden kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen.

Je hebt keuze uit de volgende werkstukken:

Happend monster - vanaf 6 jaar

Op een spannende manier doet hij zijn bek open... Je maakt een ontwerp en daarna wordt er geknipt en geplakt en gewerkt met karton en splitpennen.

Paraplubeest - vanaf 6 jaar

Je gaat een paraplubeest ontwerpen en maken waarbij je leert figuurzagen en boren. Een uitdagende workshop!

Schatkistje - vanaf 7 jaar

Schatkistje met geheime sluiting voor de kleine piraten.

 

Je leert aftekenen, je mag boren, lijmen, een handvat zagen en vastzetten met een boutje en moertje. En dan natuurlijk een geheime sluiting! Tenslotte nog lekker versieren en een schatkaart maken (voor als je schat niet in het doosje past)!

Leonardo da Vinci-vogel - vanaf 7 jaar 

In deze techniekworkshop ga je boren en timmeren, figuurzagen, passen en meten. Je maakt je eigen krukasvogel en ontdekt je eigen creatieve talenten. En die vreemde vogel vliegt natuurlijk gewoon met je mee naar huis!

Deuvelbeesten - vanaf 8 jaar

We gaan ontwerpen met stukken hout en voor de verbinding gebruiken we deuvels. Je gaat eerst zelf aan de slag met een boorkolom en vervolgens lekker timmeren en versieren.

Magische zwevende pen - vanaf 7 jaar 

Een echte Victor Mids-truc waar je lang plezier van gaat hebben! Helaas kunnen we hier niets over verklappen, maar je mag wel alvast raden...

Muntenverdwijndoosje - vanaf 8 jaar 

Weer een echte Victor Mids-truc waar je lang plezier van gaat hebben. Helaas kunnen we hier ook niets over verklappen, maar je kunt er wel geld mee verdienen! en we leren je hoe je een beker kan laten verdwijnen

Tekenmachine - vanaf 7 jaar 

Een stroomkringwerkstuk waar je heel lang plezier van zult hebben!

Spaarpot de gierige graaier - vanaf 8 jaar 

Hij helpt je op een vrolijke manier geld binnen te halen: je legt een muntje neer en hij graait het naar binnen, maar je moet goed opletten, want hij kan vals geld weigeren! Deze workshop duurt ruim 2 uur.

Maak je eigen zonnepaneeltje met zoötroop - vanaf 8 jaar

Bouw hiermee een 19e eeuwse uitvinding om tot een moderne en duurzame! De Zoötroop, een van de apparaten die uiteindelijk leidden tot het ontstaan van de filmcamera. Als variant kun je er ook een draaiende bloem van maken.