technika10 meisje tekening_bewerkt_bewer

Technika 10 Leiden

Technika 10 Leiden bestaat al meer dan 25 jaar. Sinds mei 2010 zijn we een zelfstandige stichting. In al het lesmateriaal wordt gekozen voor contexten die vooral meisjes en meiden aanspreken, maar jongens zijn ook van harte welkom. We zijn flexibel en weten met alle thema's en interesses wel raad!

 

De oorspronkelijke Stichting Technika 10 was een verzameling van grotere en kleinere initiatieven, die verspreid over heel Nederland zelfstandig opereerden. De landelijke organisatie is opgeheven, maar Technika 10 leeft voort in: 

  • Amersfoort: technika10keistad.nl

  • Amsterdam: technika.amsterdam.nl

  • Den Bosch: technika10denbosch.nl

  • Nijmegen: tccn.info/home/clubs/

  • Rotterdam: techniekonderwijs.nl

Gedragscode van stichting Technika 10 Leiden

klik hier

Vrijwilligers en sociale veiligheid

klik hier

 

FONDS 1818 trakteerde in 2018 met 'Verrijk je eigen buurt'


In het kader van dit project gaven wij 25 techniekworkshops in Leiden op diverse locaties zoals: vakantiekampen, winkelcentra, speeltuinen, buurtfeesten, schoolfeesten en scouting. Meer hierover is te vinden op facebookpagina: https://www.facebook.com/technika10/

FB_IMG_1531241556368.jpg

 

Wie zijn de technika's?


Pety Ory

Pety zit al ruim 25 jaar bij Technika10, maar voelt zich nog steeds een ontdekkingsreiziger in de wereld van techniek. Zij houdt ervan om nieuwe werkstukjes en concepten voor feestjes en evenementen te ontwikkelen. Daarnaast is zij werkzaam als borduurster voor bedrijfskleding en moeder van twee volwassen dochters.

Pety.jpg

Barbara de Ligt

Geeft sinds 2014 met veel passie techniek- en tekenlessen op basisscholen. Momenteel is zij deeltijdstudent aan de pabo en moeder van een dochter van 3. Haar verdere hobby's zijn: het maken van olieverfschilderijen, poppenhuizen en designlampen.

Nemo Pety en Barbara.jpg

 

Anja, onze gastdocent uit Den Haag

Gaf al gast lessen toen Technika10 Leiden net opgericht werd. Geeft nu al jaren techniekles in het basisonderwijs. 

 

Annemieke Steenbergen

(volgt nog)

Mariska Hoppenbrouwer

(volgt nog)

​​​​​

IMG-20200118-WA0003_edited.jpg