top of page

Techniekles in de klas 

Voor basisscholen bieden wij een tal van projecten aan. Dit kan bestaan uit 1 enkele (gast)les, maar ook uit een project van een paar lessen of een doorlopende lessenserie (eventueel structureel het hele schooljaar door).

voorbeelden van werkstukken eenmalige lessen zijn de:

Zwaaibeesten (evenwicht en zagen), het Lampje (ontdek en maak een werkende stroomkring), Paraplubeest (bewegende constructie en zagen en fantasie), Trekpop 9 (bewegende constructie zagen boren monteren met bout en moer), Solar (2 lessen duurzame energie maak je eigen paneeltje met een breukstukje)

Op deze website vindt u tal van projecten die wij ook op scholen aanbieden. Neemt u bijvoorbeeld een kijkje bij Workshops of DIY-pakketjes.

Wilt u met uw klas echt aan de slag gaan met 21e eeuwse vaardigheden? Dan hebben wij een speciaal 'Ontwerpend Leren'-project klaarstaan het Willy Wortel lampje ontwerp zelf een schakelaar

 

Ontwerpend leren in de klas met Henk

"Hallo, ik ben Henk! 

Bouw jij voor mij een nieuw huis?

Het moet wel aan een aantal eisen voldoen..."

In samenwerking met een basisschool kunnen wij aan bovenbouwleerlingen dit project aanbieden. De afgelopen jaren was dit wat vaker: Help Henk de coronatijd door (ook via afstandsonderwijs gedaan).

 

Er zijn in overleg diverse varianten mogelijk. In dit project wordt de ontwerpcyclus nauwkeurig gevolgd a.d.h.v. een werksheet en/of digitale presentatie. Er is een 'Technika 10 bouwmarkt' met 'catalogus' waarin de kinderen voor de bouw van hun huis spullen kunnen kopen met zg. projectgeld. Hiervoor moet goed vooruit gedacht worden, wat het nauwkeurig en stap voor stap werken stimuleert (de ervaring leert dat kinderen graag stappen 2 en 3 van de cyclus overslaan en meteen gaan bouwen...).

 

Dit is een zeer leuk en leerzaam project waarmee de leerling de aandacht een poosje weg heeft van een computerscherm, met concrete materialen werkt en zijn/haar 21ste eeuwse vaardigheden kan ontwikkelen. Het kan een individuele opdracht zijn, maar natuurlijk ook een project in groepjes. 

 

I.s.m. de leerkracht wordt dit project (op afstand) begeleid.

Wilt je hier meer over weten of met ons brainstormen, neem dan contact op via info@technika10leiden.nl of 06-51160727.

20200424_093343.jpg
Henkie.jpg
1.jpg
6.jpeg
Bouwen met Henk
bottom of page